Lammas on hää ja kui veel küüslauku lisada siis on veel parem.
Kui tavaliselt pikin lammast küüslauguga siis seekord sai veidi rohkem vaeva nähtud ... ja ahju läks koos kartulitega.
Olemas oli:
üks keskmisest suurem lambakints koos kondiga( oli u 2,5-3kg)
suur supilusikatäis kuivatatud estragoni
veidi vähem tüümiani
soola
pipart
Hõõrusin liha maitseainetega ja jätsin üle öö seisma.
u 15 viil toorsuitsupeekonit
4 küüslaugulüünt ja mitte pisikesed
veidi sidrunimahla
Püreestasin saumikseriga. Lõikasin lihasse 1-2 cm avad ja toppisin peekoni-küüslaugusegu aukudesse. Mis järgi jäi määrisin ühtlaselt lihale.
Kooritud ja viilutatud kartulid panin ahjuvormi põhja ja lisasin u 300 ml puljongit. Vedelikku peaks olema niipalju, et katab peaaegu kartulid. Asetasin lambakintsu kartulitele ja panin 200 kraadisesse grilliga ahju. 15 minutit hiljem alandasin temperatuuri 160 kraadile ja jätsin küpsema u 2,5 tunniks.
2 kommentaari:
hea mõte toppida püreestatud küüslaugu-peekoni segu aukudesse. Väga mõnus!
Oli tõesti mõnus!
Aga see auk peab tõesti suur(em) olema kui küüsauguküüntega pikkides.
Postita kommentaar