09 veebruar, 2010

Mango-jogurtitort

Üks ääretult mahe( ja lahja) tort maitselt. Midagi ju otseselt viga ei ole aga minule ei meeldinud ... samas külalistele sobis... kuigi jah, tiramisu sai rohkem kiidusõnu.
Samas see põhi on ääretult mõnus, krõbe.
Retsepti idee* on võetud ühest küpsetiste raamatust mis välja antud Saksamaal aastal 1996/97.

mangotort

Põhi:
100 gr jahu
70 gr kaerakliisid
1 muna
50  gr suhkrut
1 spl vaniljesuhkrut
100 gr pehmet võid

Jahu ja kaerakliid segada ning siis koos ülejäänud ainetega kiiresti kokku segada. Panna külma 30 minutiks.
Vorm võiga määrida ja kaerakliidega üle puistata. Tainas lahti rullida või lahtikäiva tordivormi põhjale suruda nii et 2cm kõrgune serv jääks.
Tordipõhi kahvliga läbi torkida ja 200 kraadi juures 20-25 minutit küpsetada. Jahutada

Täidis:
3 muna
150 gr suhkrut
450 gr jogurtit(kasutasin Gefiluse maitsestamata jogurtit)
1 sidruni peenelt riivitud koor
2 purki mangot(a´425gr)
8 lehte želatiini
2 kiivit
Täidise jaoks munakollased ja valged eraldi kaussidesse. Kollased suhkruga vahustada ja lisada jogurt.
Sidrun pesta ja kuivatada ning koor kollase-jogurtimassi riivida.
Mangolõigud nõrutada, suurematest tükkidest 9-10 viilu lõigata ja ülejäänud väikseteks tükkideks lõigata ning jogurtikreemi lisada.
Želatiini 10 minutit leotada, sulatada ja kiiresti jogurtimassi segada.
Munavalged vahustada tugevaks vahuks ja lisada jogurtikreemile kui viimane tarduma hakkab. Saadud kreem panna tordipõhjale. Lasta u 2h jahedas seista.

Pildil oleval tordil on tehtud kreem 2 munavalgest, u 200 ml maitsestamata jogurtist ja 200ml vahukoorest ning želatiinist(0,6 l vajalik kogus) . Kaetud saadud kreemiga tort pealt ja servadelt.
Enam nii ei teeks .. soovi korral kaunistaks vahukoorest tupsudega ja mango ning kiivilõikudega.


* idee sellepärast, et raamatus olnud pilt ja tegelikkus ei ole ligilähedased  mingil moel.


Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...