Lihtne ja mugav ning vägagi hea, ainukeseks tingimuseks on kuuseokkasiirupi olemasolu. Võib öelda, et kõik peale soola ja suhkru mis siirupisse keetsin on oma aiast võetud.
Maitsestamiseks läheb vaja
u 0,75 dl kuuseokkasiirupit
4-5 u 20 cm pikkust prantsuse estragoni oksa
veidi soola
u 0,75 dl vett
Kasutasin seekord küüliku jalgasid täies ulatuses ja nende kaal oli kokku veidi üle 1,2 kilo. Panin liha ahjuvormi ja niristasin peale siirupi ning tükkide vahele panin estragonioksad, lisasin viimasena ka veidi soola. Katsin pealt fooliumiga millele torkisin hulgaliselt auke. Küpsetasin 200 kraadises ahjus alumises osas u 2,5 tundi . Vahepeal küpsesid ahjus ka pärmitainast peekonipirukad. Serveerisin riisiga mis tundus olevat täpselt õige.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar