Lehed

27 aprill, 2011

Peekoniäärisega kreekapärased lihapallid

Kuigi nüüd on sattunud kaks retsepti järjest kus kasutusel toorsuitsupeekon siis tegelikkuses on nende retseptide tegemise vahe üsna pikk olnud. Üritan lihtsalt kirja panna neid toite mis endale viimasel ajal meeldinud on ja mida tahaks teinekordki teha.

Algselt pidid need olema kotletid peekonäärisega aga kotleti mõõtu ei andnud need küll kohe kuidagi välja. Pigem oli tegu suurte lihapallidega :)  - ja mul olid pikad ribad st pikimad mida suutsin leida kahe päeva ja nelja suurema poe(keti) külastamise jooksul.


peekoniäärisega lihapall I

Vaja läks:
 1 kg (veise)hakkliha
2-4 küüslauguküünt
soola
pipart
1 muna
u 1 spl gyrose maitseainesegu

Segada kõik ühtlaseks. Parem on seda teha käega, sest siis seguneb ühtlasemalt kui masinaga .
Lasta 1-2 tundi hakkmassil seista.

viilutatud toorsuitspeekonit
Vormida pallid ja panna iga palli ümber peekoniviil. Igaks juhuks kinnitasin peekoni hambatikuga. Küpsetasin 200 kraadises ahjus kuni nägid välja isuäratavad ehk u 15-20 minutit.




Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...