Lehed

13 august, 2012

Kleepuv, nätske ja magus ehk puding iirise kastmega

Midagi tõeliselt magusat tõelisele magusasõbrale.  
Tagantjärele võib öelda, et põhiline maitse mis meelde jääb on karamell ja aimdus, et midagi oli veel ..
Teha on lihtne ja võib kuuluda argiõhtusse kui vaid tahtmist on ning ahju ei vajata soolase toidu jaoks. 
Retsept on pisikeste mugandustega BBC Olive juuli numbrist. 

DSC_8373 u

Vaja on :

170 gr võid
170 gr tumedat, pehmet pruuni suhkrut 
2 muna 
170 gr isekerkivat jahu (jahu + natuke noa otsaga küpsetuspulbrit - 1/4 tl on juba palju)
90 gr datleid
40 gr pähkleid/ mandleid

kaste serveerimisks:
300 ml vahukoort
130 gr heledat pruuni suhkrut või 55 gr tumedat pruuni suhkrut ja 30 gr heledat siirupit 

Pane ahi 180 kraadile( pöördõhk) või 200 kraadile sooja. Määri nt muffinipanni augud võiga ja jäta ootele, kui vormi mahub 150 ml siis oleks vaja 6 vormi(muffinipanni augu maht oli 100ml). Vahusta suhkur ja pehme või kuni mass on õhuliselt vahus, lisa munad. Sega läbi ja lisa jahu ning viimasena peeneks hakitud pähkild ja datlid. Mugavam on pähkleid ja datleid purustada saumikseri  hakkimistopsis. 
Pane muffinipann sügavamale ahjuplaadile ja vala plaadile vett niipalju, et 2/3 muffinivormidest oleks vees. Küpseta 40 minutit. 

Kaste jaoks aja keema vahukoor koos suhkruga, lase veidi keeda ning jäta jahtuma. Enne serveerimist soojenda kastet . 

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...