Lehed

15 august, 2012

Kaks ühes ehk Suvikõrvitsapirukas ja Hakklihapirukas

Kiire, lihtne ja veelkord kiire ehk ka ahjus küpseb kiiresti.  

DSC_8411u

Vaja läks lehttainapirukale:
1 plaat lehttainast 0,5kg pakist
100 gr kodujuustu
1-2 spl head majoneesi 
150 gr riivitud juustu 
3-4 keskmist küüslauguküünt  
natuke soola 
õhukesi suvikõrvitsaviile niipalju, et kataks juustumassi
näpuotsaga riivitud juustu katteks suvikõrvitsale veidi enne valmimist

Lehttainaplaat (tegelikult mõlemad) pikemaks ja veid laiemaks rullida, no umbes poole ahjuplaadi laiuseks. Servad u 1 cm kauguselt terava noaga peaaegu lõpuni lahti lõigata.  Kodujuust, majonees ja riivitud juust ning pressitud  küüslauk kokku segada, katta lehttainaplaat juustu-kodujuustumassiga, katta õhukeste suvikõrvitsaviiludega. Peale puistata veidi soola. 


DSC_8414 u

Vaja läks hakklihapirukale:
teine plaat lehttainast 0,5 kg pakist 
veidi õli 
3-4 keskmist küüslauguküünt 
soola 
pipart
veidi tomatikastet või head ketšupit
majoraani, organot  
1-2 tomatit

Küüslauk hakkida ja kuumutada kergelt õlis, lisada hakkliha, maitsestada soola,pipraga ja praadida läbi. Lisada ketšup. Hakkliha panna rullitud tainaplaadile ning puistata peale hakitud maitserohelist ning kaunistada tomativiiludega.
Mõlemad pirukad küpsetada koos suurel ahjuplaadil 205 kraadises ahjus kuldseks. Veidi enne ahjust välja võtmist lisada suvikõrvitsa pirukale riivitud juustu. 


Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...