10 august, 2012

Kaks ilma kolmandata on igav ehk martsipani-mustikakook

Hetkel tundub see viimaseks mustikakoogiks jäävat sel nädalal  - mustikad said otsa ja küpsetuspulbrit ei ole ka enam kodus  ja puhkuse ajal ei ole ma nõus käima  iga päev poes.

See kook on parim mida üle pika aja teinud olen ja kindlasti läheb kordamisele nii mustikatega kui ka õuntega mis on originaal minu jaoks ... siinkohal tänud Thredahliale  selle imemaitsva retsepti eest !
Ja veel, kook kuulub oma maitselt nädalavahetusse kuid tegemiselt argiõhtusse .. 

DSC_8310 u

100 gr Odense martsipani 
3 muna
160 gr suhkrut
180- 200 gr jahu 
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vaniljesuhkrut 
1 dl piima
50 gr võid sulatatult
1-2 klaasi mustikaid

Suhkur vahustada munaga, lisada martsipanitükid või riivitud martsipan (Odense on piisavalt pehme, et seda mitte riivida). Jahu segada läbi küpsetuspulbri ja vaniljesuhkruga. Muna-suhkruvahule lisada piim ja sulatatud või ning viimasena jahu. Segada läbi ja valada võiga määritud koogivormi - kui oled kindel vormi vedeliku pidavusele siis pole vaja vooderdada küpsetuspaberiga. Viimasena puistata peale mustikad ja panna küpsema 200 kraadisesse ahju.  Küpsetada kuni on kuldne u 25-30 minutit.
Vormi läbimõõt sel korral oli 24 cm.  Kui mustikad tunduvad (liiga)mahlased siis võiks mustikate kogust vähendada st mitte kahte klaasitäit panna.

1 kommentaar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...