19 jaanuar, 2012

Šokolaadine šokolaadijäätis

Aega mööda üritan siia kirja panna retsepte mis eelmisel aastal meeldisid kuid mida ei jõudnud kohe üles riputada.
Jäätist olen küll tunduvalt rohkem teinud kui siin kajastust leiab. Meie absoluutsed lemmikud on piparmündi-šokolaadi ja mango jäätis. Väga hea on ka maasikajäätis, see nami retsept.

Tegelikult olen teinud juba kahe erineva retsepti järgi šokolaadijäätist aga see retsept Olive kaheksandas numbris eelmisel aastal tõmbas tähelepanu oma suure šokolaadisisaldusega.  Enamasti tehakse sokolaadijäätist kakaoga  siin aga on hulgaliselt šokolaadi ja natuke kakaod mis tegelikult ära kaob kõige muu varju.

DSC_6040
See jäätis on suuresti siiski täiskasvanute jäätis. Esmamulje jäätisest oli šokolaadine, järgmine mõte oli, et mis tükid siin sees on ja kui söödud on siis tundus nagu polekski jäätis magus olnud..  Kui kõrvale jätta laste vaimustus jäätise kui sellise suhtes siis olid nad üsna tagasihoidlikud st uut portsu nii soovinud.
5 munakollast
90 gr suhkrut
60 gr fariinsuhkrut
600 ml piima*
1 kotike lahustuvat kohvi
2 tl viskit **
100 gr tumedat šokolaadi
 2 tl kakaod
Kollased ja suhkur koos lahti hõõruda ja kergelt vahustada. Lahustuva kohvi pulber ja piim kuumutada. Šokolaad ja viski koos sulatada ja lisada kakao. Kõik kokku segada ja jahutada . Täielikult jahtununa toimetada vastavalt jäätisemasina juhendile.
* piima võib vahukoorega asendada
** pole mõistlik rohkem panna, sest siis võib jäätis pehmeks jääda kuna alkohol ei lase segul külmuda korralikult
Viski asemel võib kasutada ka rummi

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...