11 jaanuar, 2012

Martsipani- tikrimuffinid


Minu lemmik muffin on punase tikri ja valge šokolaadiga muffin. Need on parimad ja juba paar aastat minu lemmikud. Panen igal suvel veidi tikreid külma, et neist talvel lemmikmuffe teha.
Kui täna magusaisu lootusetult suureks muutus ja kappi vaadates avastasin, et pole ikka veel midagi Vilma muffinipulbrist teinud oli otsus kindel .. asun uuele katsele selle jahuga. Mu varasem kogemus ei kannata kriitikat ... blogis sellest kirjutanud ei ole ja isegi meenutus ei vääri siinkohal mainimist.
Esimesena tuli lauale muffinipulber, sellele järgnesid külmutusest tikrid ja siis .. oli veel midagi vaja, hm Natuke kookoshelbeid. Veel midagi ? Jah, martsipani natuke, enne kui keegi jälle ära näksib(ehk kuni kapis ära  kuivab :)


DSC_6635

1 pakk Vilma muffinipulbrit
100 gr tikreid
100 gr Odense martsipani
1-2 spl kookoshelbeid (või ka ilma)
2 kuhjaga spl jahu
175 ml vett
0,75 dl õli

DSC_6619

Segasin muffinipulbri, kookoshelbed ja jahu.
Martsipani purustasin 2 spl segatud jahuga saumikseri hakkijaga(teraga tops) ja lisasin ülejäänud jahule. Lisasin õli ja vee ning tikrid ning segasin kiiresti ühtlaseks. Panin vormi ja küpsetasin u 25 minutit 195 kraadises ahjus.

Mulle meeldis kuigi martsipani oleks võinud vist rohkem olla :) Ja seda ütleb inimene kes ei ole martsipani fänn. Samas olid muffid täpselt paraja magususega ehk mitte liiga magusad ja mitte liiga hapud.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...