27 aprill, 2011

Peekoniäärisega kreekapärased lihapallid

Kuigi nüüd on sattunud kaks retsepti järjest kus kasutusel toorsuitsupeekon siis tegelikkuses on nende retseptide tegemise vahe üsna pikk olnud. Üritan lihtsalt kirja panna neid toite mis endale viimasel ajal meeldinud on ja mida tahaks teinekordki teha.

Algselt pidid need olema kotletid peekonäärisega aga kotleti mõõtu ei andnud need küll kohe kuidagi välja. Pigem oli tegu suurte lihapallidega :)  - ja mul olid pikad ribad st pikimad mida suutsin leida kahe päeva ja nelja suurema poe(keti) külastamise jooksul.


peekoniäärisega lihapall I

Vaja läks:
 1 kg (veise)hakkliha
2-4 küüslauguküünt
soola
pipart
1 muna
u 1 spl gyrose maitseainesegu

Segada kõik ühtlaseks. Parem on seda teha käega, sest siis seguneb ühtlasemalt kui masinaga .
Lasta 1-2 tundi hakkmassil seista.

viilutatud toorsuitspeekonit
Vormida pallid ja panna iga palli ümber peekoniviil. Igaks juhuks kinnitasin peekoni hambatikuga. Küpsetasin 200 kraadises ahjus kuni nägid välja isuäratavad ehk u 15-20 minutit.




26 aprill, 2011

Pikitud lambakints

Lammas on hää ja kui veel küüslauku lisada siis on veel parem.
Kui tavaliselt pikin lammast küüslauguga siis seekord sai veidi rohkem vaeva nähtud ...  ja ahju läks koos kartulitega.

singi-küüslaugutäidisega lambakints

Olemas oli:
üks keskmisest suurem lambakints koos kondiga( oli u 2,5-3kg)
suur supilusikatäis kuivatatud estragoni
veidi vähem tüümiani
soola
pipart

Hõõrusin liha maitseainetega ja jätsin üle öö seisma.

u 15 viil toorsuitsupeekonit
4 küüslaugulüünt ja mitte pisikesed
veidi sidrunimahla

Püreestasin saumikseriga. Lõikasin  lihasse 1-2 cm avad ja toppisin peekoni-küüslaugusegu aukudesse. Mis järgi jäi määrisin ühtlaselt lihale.

Kooritud ja viilutatud kartulid panin ahjuvormi põhja ja lisasin u 300 ml puljongit. Vedelikku peaks olema niipalju, et katab peaaegu kartulid. Asetasin lambakintsu kartulitele ja panin 200 kraadisesse grilliga ahju. 15 minutit hiljem alandasin temperatuuri 160 kraadile ja jätsin küpsema u 2,5  tunniks.



07 aprill, 2011

Rummikoogid

Üks vana hea maiustus mille taasavastamisest jälle kord rõõmu tundsin ja seekord koos lastega.
Nende tegemine on 4-7 aastastele põnnidele mõnus tegevus kus suhu jõuab rohkem kui koogialusele .. :)


DSC_4711

Vaja läheb :
1 tordipõhi *
3-4 spl kakaod(seda tumedat, mitte joogi oma)
rummiessentsi
hapukoort

küpsisepuru või kookoshelbeid


Pudista tordipõhi kaussi ja lisa kakao. Sega läbi ja lisa hapukoort ja essentsi. Mass peab olema vormitav.
Mõnusamad on pallid mida saab tervelt suhu pista.  Veereta pall kas küpsisepurus või kookoshelvestes.
Lase veidi taheneda.

DSC_4713

* tegelikult on rummipallid päris head ka küpsisepurust tehtult - minu isiklik eelistus.

03 aprill, 2011

Kartuliröst ahjust (4 tk)

Lihtne, üsna kiire ja kerge teha.


kartuliröst ahjus


Vaja 6-8 keskmist kartulit
1 muna
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

juustu
1-2 sibulat

Kartul riivida, pigistada välja suurem osa tärklisest- veest. Lisada muna ja sool ja veidi pipart segada läbi ja panna õlisele/võisele ahjuplaadile või küpsetuspaberile ning küpsetada 200 kraadises ahjus u 20 minutit.
Sibul viilutada ja praadida pannil läbi.
Kui rösti hakkab muutuma kuldseks panna peale praetud sibularõngad/viilud ja juust ning küpsetada veel veidi kuni juust sulab ehk u 10 minutit.

Serveerida meelepärase salatiga või hoopis koos lihaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...