06 november, 2011

Pähkli-porgandikook rummiga

Pikka aega on minu lemmikuks olnud kunagi ammu õelt saadud porgandikoogi retsept. Olen seda teinud muutes erinevate koostisosade koguseid. Igati hea kook aga sel sügisel on olnud tahtmine teha midagi uut. Midagi, mis ei meenutaks millegi poolest seda kooki mis on meil olnud viimased neli või viis aastat. Retseptid mis emakeelsetes veebiväljaannetes silma on jäänud on kuidagi ikka meenutanud seda kodust porgandikooki. Olin veendunud, et midagi põnevamat ei leidu ja asusin juba porgandeid puhastama kuid jätsin tegemise pooleli st sõime porgandid lihtsalt ära  - see siis toimus nädala keskel. Nüüd nädalavahetusel istusin uuesti arvuti taha ja leidsin retsepti mis sai aluseks siinsele koogile. 
Hinnang koogile on ühene : meeldib kolmele põnnile niivõrd, et sõid ära 3/4 koogist mis oli tehtud 29cm läbimõõduga vormis. Ainuke virin oli, et šokolaadi oli vähe peal :)) 
Maitse kohta võiks iseloomustuseks öelda, et pähklibiskviit porgandiga aga uskumatult mõnus ja mis parim - ei ole rohkem rasva kui pähklites leiduv rasv :) 


DSC_6319

6 muna
250 gr suhkrut
350 gr jämedalt riivitud porgandit
1/2 sidruni riivitud koor
1 tl kaneeli
1 spl rummi
100 gr jahvatatud sarapuupähkleid(ära asenda muidu ei jää seda maitset, soovitav ise jahvatada)
150 gr jahu
1 tl küpsetuspulbrit
60gr kartulijahu

Muna kollased ja valged eraldada.Jahvatatud pähklid, jahu, kartulijahu(tärklis) ja küpsetuspulber segada omavahel.  Valged tugevaks vahuks vahustada ja kollased suhkruga tugevaks vahuks vahustada. Kollase massile lisada rumm ja riivitud porgand ning jahusegu. Viimasena lisada munavalgevaht ja segada ettevaatlikult. Valada võitatud ja riivsaia või mannaga üle puistatud vormi. Küpsetada 170 kraadises ahjus 60 minutit. Lasta jahtuda ja kaunistada vastavalt soovile. Mõru šokolaad kaunistuseks on üks paremaid võimalusi.


Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...