05 november, 2011

Kõrvitsa- pastinaagihautis

Kõrvits ja sügis kuuluvad kokku. Esimesena tuleb silmade ette kõrvitsasalat, järgmiseks kõrvitsasupp ja siis sai ? Kui palju kasutame me aga kõrvitsat teistes toitudes. Mina olen  kasutanud üsna vähe. Mõned korrad teen igal sügisel erinevate lisanditega suppi ja siis marineerin natuke hapuma marinaadiga ja siis magusama marinaadiga, seda siis  kuni viimase nädalavahetuseni :)
Panin proovile pere kannatuse ja maitsemeeled ajendatuna Nami- nami kooskokkamisest. Laupäeval ja pühapäeval oli iga söögikorra üheks toiduaineks kõrvits. Siinne retsept on võetud Good Food´ist ja mugandatud vastavalt oludele. Minule meeldis ja teistele ka kuigi jah, nii mõnigi vajas siiski liha lisandiks. Teisel päeval oli toit isegi maitsvam.


DSC_6267



2 tl õli
3-4 suurt sibulat
500 gr kõrvitsat
500 gr pastinaaki
200- 300 gr porgandit
3-5 küüslauguküünt
u 400 gr purk ube, hea kui oleks ubade mix
780 gr tomatihoidist(sobib suurepäraselt ka kodune hoidis, eeldan et vähe äädikat hoidises)
200 ml punast veini
300 ml  puljongikuubik
paras kimp tüümiani
suhkrut

soovi korral saiapuru ja riivitud parmesani(ahju panemisel)

Õli pannil kuumutada, lisada väikesteks sektoriteks  tükeldatud sibul. Seejärel parajalt väikesteks kuubikuteks lõigatud porgand ja pastinaak, küüslaugu viilud. Viimasena kõrvitsakuubikud ja nõrutatud oad. Lisada vein ja kuumutada läbi, siis puljong ja tomatihoidis lisada. Maitsestada tüümiani ja suhkruga ning lasta keema. Valada ahjuvormi ja soovi korral puistata peale saiapuru ja parmesan. Katta vorm kaanega/ fooliumiga. Küpsetada 180 kraadises ahjus 40 minutit, võtta pealt kate ja küpsetada veel kuni muutub pealt kuldseks u 40 minutit. Aga ahju panemise asemel võib  panna ka crock pot´i  ja lasta haududa ca 2 h kõrgemal temperatuuril, mida mina tegingi. Serveerida riisiga.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...