Lehed

12 august, 2011

Paprika-aedoasalat

1 kg paprikat
1 kg porgandit
1 kg tomatit
1 kg sibulat
1 kg aedube

Marinaad:
5 tl suhkrut
5 tl äädikat
0,5 dl õli
2,5 spl soola

Tükelda köögiviljad. Kuumuta õli ja lisa porganditükid, lase mõni minut olla ja sega aeg-ajalt, sama korda paprika ja sibulaga.  Hea oleks aedube paar minutit eraldi kerges soolvees kuumutada ja siis nõrutatult lisada. Viimasena lisada kooritud- tükeldatud tomatid( torka tomatitesse hambaorgiga mõned augud ja kalla tomatitele keev vesi peale ning lase veidi seista. Nii on kergem koorida.) ja soola ning suhkur.  Kui kõik köögiviljad on potis ja porgand-paprika-aeduba poolpehmed võib lisada äädika.
Retsept on namist ja antud sealsete kogustega kuid ise lisaks äädikat veidi rohkem ja sama teeks ka soolaga. Valmis hoidis oli väga mahe talvel peale mõne kuulist seismist.
Igasse purki panna 3-4 pipratera ja loorberileht(vastavalt maitsele siiski) koos hoidisega ja sulgeda purk.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...