04 juuli, 2011

Maasika-kodujuustutort valge šokolaadi kattega

Kõik sai alguse paar nädalat tagasi söödud kodujuustukoogist . Ma ei ole eriti heal arvamusel kodujuustust kui lisatakse suhkrut ... aga  seekord jäi kummitama miski sellest koogist. Nüüd pärast tegemist saan öelda, et tolles koogis oli liiga) vähe suhkrut  ..
Reedel teatas PH et, emme teeb homme kohupiimakooki maasikatega, njahh . Kuigi olin koju ostnud kodujuustu siis ei kavatsenud ma seda algselt koogiks vormistada - oleksin eelistanud hoopis soolast salatit .
Aga lapse usk sellesse, et saab kooki oli nii kindel, et muud ei jäänud üle  ..

Algne plaan teha küpsistest põhi ei õnnestunud - keegi on viimase kuu jooksul 3 pakki küpsist ära söönud, isegi digestive küpsised olid otsas. Nii olin sunnitud tegema biskviitpõhja mis kokkuvõtvalt oli parim otsus mida teha sain ja millest sain alles süües aru.

DSC_5593


2 muna
2 spl suhkrut
1 spl jahu
1 spl kartulijahu
noa otsaga küpsetuspulbrit

Muna kollased suhkruga  ja valged eraldi vahustada. Vahud segada ja viimasena õrnalt juurde segada küpsetuspulbrija kartulijahuga segatud jahu. Küpsetada 200 kraadises ahjus kuldseks(küpseks). Lasta jahtuda ja lõigata pika terava noaga kaheks enam-vähem võrdseks põhjaks.

2 väikest karpi kodujuustu
200 ml vahukoort
6-8 spl suhkrut
(2-4 spl leedrisiirupit)
želatiini 800 ml vedeliku tarretamiseks, u 6 spl vett paistutamiseks
u 500 gr maasikaid - mõned ühesuurused kaunistamiseks jätta

Želatiin paisuma panna, kodujuust püreestada saumikseri või köögikombainiga, lisada vahukoor ning suhkur. Segada kuni suhkur sulab. Kui soovi on siis lisada ka leedrisiirup. Paisutatud ja sulatatud želatiin segada kodujuustu-vahukooresegusse viimast pidevalt segades.

Lahtikäiva koogivormi sisemine pool kergelt õlitada(maitsetu õli!), biskviitpõhi vormi põhja asetada ja  tükeldatud maasikad põhjale panna, kodujuustumass valada ettevaatlikult maasikatele. Kodujuustumass peaks olema üsna paks, nii et teine pool  biskviidist täidisele asetades sisse ei vajuks. Vorm külma asetada kuni on tarretunud täielikult.

100 gr valget šokolaadi(Fazeri küpsetamiseks mõeldud šokolaad)
200 ml vahukoort 

Valge sokolaad sulatada ja segada toasooja vahukoore hulka. Segada niikaua kuni koor ja šokolaad omavahel täielikult segunenud on. Sellise vahekorraga tuleb pehme kreemjas šokolaadikate mis toatemperatuuril püsib koogil aga muutub väga pehmeks. Kui on soov saada tugevamat katet võiks lisada 50 gr valget šokolaadi algsele kogusele.

Alles jäänud ilusamad maasikad viilutada ja kaunistada kook.

DSC_5619

* mööda serva ei ole mõtet maasikaid panna, sest suure tõenäosusega vajub kodujuustumassist mingi osa vormija maasika vahele ja see pole nii ilus. Ilusam on sile pind.
* kook on laheda maitsega, kate on mõnus aga tõeline magusasõber tahaks rohkem katet

2 kommentaari:

Triin ütles ...

See tundub küll üks väga isuäratav kook olevat. Suisa nõuab katsetamist. Aga tekkis selline küsimus, kas katteks minev vahukoor läheb kasutusele vahustatud kujul või niisama vedelalt?

Anneli ütles ...

Vahukoor on vedelal kujul, sest tuleb segada sulatatud šokolaadiga mis on suht keeruline(mingil hetkel tundub et see üritus on määratud nurjumisele aga pikapeale siiski toimis).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...