26 aprill, 2011

Pikitud lambakints

Lammas on hää ja kui veel küüslauku lisada siis on veel parem.
Kui tavaliselt pikin lammast küüslauguga siis seekord sai veidi rohkem vaeva nähtud ...  ja ahju läks koos kartulitega.

singi-küüslaugutäidisega lambakints

Olemas oli:
üks keskmisest suurem lambakints koos kondiga( oli u 2,5-3kg)
suur supilusikatäis kuivatatud estragoni
veidi vähem tüümiani
soola
pipart

Hõõrusin liha maitseainetega ja jätsin üle öö seisma.

u 15 viil toorsuitsupeekonit
4 küüslaugulüünt ja mitte pisikesed
veidi sidrunimahla

Püreestasin saumikseriga. Lõikasin  lihasse 1-2 cm avad ja toppisin peekoni-küüslaugusegu aukudesse. Mis järgi jäi määrisin ühtlaselt lihale.

Kooritud ja viilutatud kartulid panin ahjuvormi põhja ja lisasin u 300 ml puljongit. Vedelikku peaks olema niipalju, et katab peaaegu kartulid. Asetasin lambakintsu kartulitele ja panin 200 kraadisesse grilliga ahju. 15 minutit hiljem alandasin temperatuuri 160 kraadile ja jätsin küpsema u 2,5  tunniks.



2 kommentaari:

Mari-Liis ütles ...

hea mõte toppida püreestatud küüslaugu-peekoni segu aukudesse. Väga mõnus!

Anneli ütles ...

Oli tõesti mõnus!
Aga see auk peab tõesti suur(em) olema kui küüsauguküüntega pikkides.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...