Lehed

16 märts, 2011

Küülik tomatikastmes salvei ja tüümianiga

Küülikuliha on mõnusalt kerge ja veidi magus.
 Lastele meeldib igal juhul rohkem kui kanaliha.
Küülikuliha valesti teha on raske - või kui siis ahjus ilma kasteta. Koos köögiviljadega, veini või koorega on õnnestumine garanteeritud.

Meie viimane tegemine oli purustatud tomatite ja tomatipüreega, lisaks punast veini. Igati hea retsept oli ja kindlasti kuulub mõnikord veel tegemisele.
Retsept namist.

küülik tomatikastme ja rosmariiniga

Vaja läks:

2 sl oliiviõli
küülikuliha - 1/2 tükeldatud küülikut või 4 küülikuselga (nn sadulat)
100 g pancetta't või suitsutatud läbikasvanut peekonit (lõika kuubiikuteks)
3 küünt küüslauku
3 viilutatud punast sibulat
2 oksa värsket rosmariini või  0,5 tl kuivatatud tüümiani ja 2-3 kuivatatud salvei lehte
3 dl punast veini
400 g purk konservitud purustatud tomatit (soovitavalt Itaalia ploomtomateid)
1 dl või rohkem kuuma kana- puljongit
1 sl pehmet võid (või küüliku kõhuõõnes olevat rasva veidi)  
soola
musta pipart

Pruunista küüliku tükid õlis ja tõsta välja. Prae kergelt läbi peekon ja poolitatud küüslauguküüned(kui on suured) , lisa sibulasektorid. Lase sibulal klaasjamaks muutuda ja lisa vein. Nüüd lisa ka rosmariin või salveid ja tüümian. Pane tagasi liha ja lase uuesti podisema hakata. Lisa purustatud tomatikonserv. Kui vedelik ei kata kergelt lihatükke lisa kanapuljongit. Mina lisasin tomatipüreed ja puljongit ei lisanud. Lase vaikselt podieda 1,5 - 2 tundi.  Kui tegemist ei ole vanadussurma ära surnud loomaga peaks liha pehme olema.
Kui liha külge oli alguses jäänud ka veidi rasva siis ei pea võid juurde lisama aga kes soovib võib seda siiski teha.
Hea oli nii riisi kui kartuliga.


Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...