17 veebruar, 2011

Õuna-pähklimuffinid

Muffinid on tunduvad olevat ühed lihtsamad küpsetised - kõik kergelt kokku segada ja ahju  kahekümneks minutiks ja ongi valmis.
Aga minu jaoks on õige muffin see muffin mille kohta saab öelda et on niiske. Samas peab muffin olema õhuline. Muffinil peab olema mõnusalt kerkinud "mütsike".   Muffini "mütsike võiks olla terve st praod ei ole eriti toredad .. Muff võiks sulada suus :) . Muff ei tohi olla liiga magus  ja ta ei tohi olla nagu keeks * ..
Kõik eelnev kehtib ka soolaste muffinite kohta.

Pähkli-õunamuffinid

300 gr isekerkivat jahu  **
0,5 tl soodat
1 tl kaneeli
70 gr hakitud pähkleid
2 muna
75 ml jogurtit
75 ml piima
115 pruuni suhkrut
6  spl õli
 2 keskmist õuna puhastatult ja tükeldatult

natuke hakitud pähkleid segatuna u 1 tl siirupiga muffinitele kaunistuseks

Jahu, sooda, hakitud pähklid ja kaneel omavahel segada , õunad koorida ja tükeldada. Ülejäänud ained omavahel segada ja lisada jahule. Kõik omavahel kergelt läbi segada, nii et jahu on niiskeks muutunud. Pigem segada vähem kui rohkem. Panna võiga määritud muffinipanni aukudesse või muffinipaberiga vooderdatud aukudesse.
Küpsetada 200 kraadises ahjus u 20 minutit.

* Minu arusaam: klassikaline keeks on kuiv või kuivemapoolsem küpsetis . Mahlased keeksid on ka keeksid aga need on natuke teised küpsetised siiski :D . 

** Isekerkiv jahu(retsept namist):
1.5 l nisujahu

3 sl küpsetuspulbrit
1 sl soola

Kõik hoolega läbi segada.
 Sellest saab 1,5 l isekerkivat jahu ja kõike selle retsepti jaoks vaja ei lähe.

Selleks et muffinid õnnestuksid:
- hea oleks jahu sõeluda. Nii jääb jahu õhulisem ja ka muffin tuleb õhulisem.
- kui jahu ja vedelik kokku segada siis segada tainast nii vähe kui võimalik. Kui tekib küsimus kas segada veel või mitte siis eelista viimast mõtet !
-lihtsam on muffineid küpsetada selleks mõeldud pannil, pabervormid ei hoia alati oma kuju.




Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...