Lehed

25 detsember, 2010

Maasikatort valge šokolaadi kattega

Lihtne tort kus pealmine kiht annab selle õige maitse.
Põhjaks on kasutatud piparkooke kuid sama hästi võiks kasutada ka šokolaadiküpsiseid.

DSC_4220


200 gr küpsiseid
80 gr võid

400 ml maasikatoormoosi *
400 ml Gefilus maitsestamata jogurtit vms
suhkrut maitse järgi
200 ml 35% rõõska koort vahustatult
želatiini 1 l tarretamiseks(nt 2 väikest kotikest Ruf želatiinipulbrit)

200 gr valget šokolaadi
25 ml rõõska koort

DSC_4219



Purustatud küpsised segada sulatatud võiga ja suruda lahti käiva vormi põhja ühtlase kihina. Hea on enne vormi serv vähese õliga määrida, sest nii tuleb tarretunud tort vormi seina küljest lihtsamalt lahti.

Toormoos ja jogurt** segada, lisada suhkur ja lasta veidi seista. Paisutatud ja sulatatud želatiin lisada jogurti- maasika segule koguaeg ühtlaselt segu liigutades. Viimasena lisada vahukoor. Kogu segu valada küpsisepurule ja panna külmkappi.

Valge šokolaad sulatada ja lisada veidi koort(võib ka ilma aga siis on raskem koogile määrida), segada kuni šokolaad muutub ühtlaseks massiks. Valada veidi jahtunult tarretunud koogile ja ajada ettevaatlikult laiali.
Soovi korral kaunistada enne serveerimist.
Tort ei ole nn tugev tarretis vaid pigem pehme st tundub kreemine.

* kasutasin maasikatoormoosi segu mis on mõeldud jäätise tegemiseks st seal ka veidi viina sees
** võib kogu jogurtitopsi panna kuid siis želatiin paisutada 6-8 spl veega

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...