04 detsember, 2010

Lammas estragoni, tüümiani, küüslaugu ja pipraga


lammas estragoni, tüümiani, küüslaugu ja pipraga

Lihtne teha, iseseisvalt valmiv ja imemaitsev toit.
Lamba koot või kints tuleb eelneval päeval küüslauguküüntega ära pikkida ja ülejäänud maitsetaimede -ainetega sisse hõõruda ning kaetult jahedasse seisma jätta.
Ahjuvormi on lisaks lihale hea  panna kartuleid, porgandit, kaalikat, pastinaaki.
Alguses võiks ahju temperatuur olla 200 kraadi kuid 20-30 minuti möödudes võiks alandada 150-le ja ahjuvormi kinni katta fooliumiga. Vajadusel enne ahjust välja võtmist tõsta kuumust ja võtta foolim pealt.

Kogused on sõltuvad sööjate arvust ja eelistustest ja seepärast neid kirja ei pane.


2 kommentaari:

Kirsike ütles ...

Kiilike, mul mees tuli piiluma ja nägi pilti ja määgis ;) et tahab ka ja kohe :))) Pean siis plaani võtma:)

Anneli ütles ...

:D Kui seda siia kirja panin siis tekkis endalgi isu .. aga meil läheb jõululauale natuke teise maitsega koos punase kapsaga.
Aga igati hää oli ja eriti hääd olid juurikad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...