Lehed

05 detsember, 2010

Küülik ploomide ja kaneeliga

Kerge, põneva maitsega  toit mida söövad ka lapsed hea meelega.

kaneeline-ploomine küülik


Küüliku liha tükeldatult, u 700 gr
õli
peotäis  kuivatatud ploome
1 kaneelikoor
musta pipart, värskelt jahvatatult
soola
vett
u 100 ml vahukoort
kastmepaksendajat või jahu-veesegu( 1 kuhjaga tl jahu ja 100 ml vett)

Küüliku tükid* pruunistada pannil , maitsestada pipraga ja panna madalasse laia põhjaga potti. Lisada vett nii, et liha täielikult kaetud ei oleks ja panna ploomid ning kaneelikang liha juurde. Hautada tasasel tulel liha pehmeks . Võtta liha ja kaneelikang vedelikust välja ja lisada koor.  Lasta kastmel uuesti keema tõusta lisada kastmepaksendaja  ning lasta keema tõusta. Serveerida kartuliga.

*  enamasti arvestan igale sööjale tüki väljaarvatud esijalad kus mõlemad lähevad tavaliselt ühele sööjale, seljaosa on risti läbi lõigatud ja tüki laius 6-7 cm.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...