27 oktoober, 2010

Tarte Tatin

Kiire ja lihtne ning alati hea.
 Hea ka külmalt ja ilma jäätiseta aga parim soojana ja koos jäätisega.

kiire tagurpidi õunakook


Õunu niipalju et poolitatuna kataks vormi- panni(20-24cm) põhja
100 gr suhkrut
sorts vett( mitte üle 0,25 ml)
võid mõnus tükike
sorts konjakit või rummi või  amaretto´t - vastavalt maitsele või tujule
250 gr lehttainast ehk 1/2 pakist

Suhkur ja vesi pannil kuumaks ajada. Algul suhkur sulab aga peagi hakkab karamellistuma, lisada alkohol ja või, segada läbi. Lisada õunad lõikepool pannile asetades. Hautada natuke ja keerata ümber õunad. Hautada veel karamellises segus ja suruda lehttainas õuntele. Servad soovitav suruda võimalikult pannipõhja lähedale. Kui mugavusest ei ole taina tükki ümmarguseks rullinud- lõiganud siis kera taina nurgad lihtsalt tagasi. Hiljem ümber keerates ei juhtu midagi  koogiga.
Küpseta 210 kraadises ahjus kuni tainas näeb kuldne välja ja tundub valmis olevat. Võta ahjust välja lase hetk rahunda . Aseta taldrik/ alus panni vastu ja keera ümber. Ettevatust pann/ vorm on tuline ja ka alus muutb kiiresti soojaks.
Ära lase kooki pannil/ vormis maha jahtuda, sest siis ei saa seda enam sealt kätte.

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...