Lehed

12 juuni, 2010

Uppunud Pirnid šokolaadikeeksis

Midagi uut ja midagi teistsugust ... vähemalt välimuselt.
Ma teen juba mõnda aega retseptide järgi erinevaid toite.  Enamik neist toitudest leiab tee meie kööki uuesti.
Seekordne keeks nägi lihtsalt ilus välja .. ja nüüd ma tean ka millal pilt tehtud on :)


uppunud pirnid šokolaadikeeksis sks ajakirjast


Tainasse läks:
150 gr tumedat šokolaadi
80 gr võid
0,5 dl espressot
3 munakollast
100 gr suhkrut
noa otsaga veidi soola
100 gr jahvatatud mandleid(või väikseks hakitud)
90 gr jahu
2 spl maisitärklist
2 spl kakaopulbrit(mitte magusat)
3 munavalget 
1 tl küpsetuspulbrit
2 spl suhkrut
4- 5 väikest pirni kooritult koos varrega
1-2 spl sidrunimahla

uppunud pirnid šokolaadikeeksis

Šokolaad koos või ja espressoga sulatada veevannil.
Munakollased suhkru ja soolaga heledaks tugevamaks vahuks vahustada(mkseriga on seda hää teha)
Šokolaad ja mandlid lisada kollasevahule.
Jahu,maisijahu ja kakao segada, järgmisena lisada kollasevahule lisada.
Munavalge vahustada küpsetuspulbriga ja tugev vaht segada õrnalt tainamassi.

Pirnide südamikud õunasüdame eraldajaga läbi torgata aga nii, et pirnidel  "sabad" külge jäävad. Hea on südant välja tõmmata õhema magustoidulusika varrega. Pirnid seest ja väljast sidrunimahlaga üle pintseldada.
Tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi valada  ja pirnid nii sisse asetada, et 1/3 pirnidest tains seest näha on.

180 kraadises ahjus alumisel siinil 60-65 minutit küpsetada. Välja võtta ja jahtuda lasta. Soovi korral tuhksuhkruga kaunistada.



Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...