Lehed

29 juuni, 2010

Pikkpoiss rabarberikastega

Idee rabarbrikastmest  oli nii ahvatlev, et ei saanud jätta proovimata . Põnev oli, meeldis aga välimus oli kõike muud kui "kutsuv" ..


hakklihavorm ploomide ja  rabarbrikastmega

Pikkpoisi jaoks vaja:
500 gr hakkliha
150 ml puljongit
1 muna lahtiklopitult
3 spl riivsaia(julgelt kuhjaga)
1 porgand jämedalt riivituna
 40 gr murulauku või porrut hakituna
1,5 cm ingverijuurt kooritult ja riivituna
1 keskmine sibul hakituna
1 küüslauguküüs pressitult/peeneks hakitult
1 tl soola
1/2 tl curry`t
värskelt jahvatatud musta pipart
4-6 ploomi(kompoti omad sobivad ka), kivideta, peeneks tükeldatult

Kate(pealt pintseldamiseks) - glasuur
1 1/2 spl vedelat mett
2 spl valget veini või õunamahla
1 spl vedelat(sulatatud) võid

Rabarbrikaste
1 väike sibul hakitult
võid praadimiseks
2,5 dl õunmahla
1 tl sidrunimahla
200 gr rabarbrit , tükeldatult
4-6 spl suhkrut(või veidi rohkem)


Kõik pikkpoisi koostisained kuni ploomideni kokku segada käega ja sõtkuda ühtseks massiks. Viimasena soovi korral lisada ploomid. Mass võitatud vormi panna ja küpsetada 200 kraadises ahjus 50-55 minutit küpsetada.

Glasuur valmistada st kokku segada. Pintseldada seguga pikka poissi iga 10-15 minuti tagant. Kui pealt tundub liiga hele siis lõpus ahi grilli alla panna 10 minutiks. Lasta väljalülitatud ahjuga 10 minutit seista.

Kaste:
Sibul võis klaasjaks praadida, lisada sidruni ja õunamahl(vein). Lisada rabarbritükid ja suhkur(algul vähem) ja  8-10 minutit keskmisel kuumusel keeta. Püreestada.

Sobib serveerida riisiga.
hakklihavorm ploomide ja  rabarbrikastmega I

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...