26 juuni, 2010

Mahlane purukook pehmel põhjal

See kook meenutab mulle Saksamaad, kus on  enamasti liiga magusad koogid. Kui ise midagi teen siis enamasti vähendan suhkru kogust üsna palju.
Seekord sai võetud aluseks üks plaadikoogiretsept ajakirjast Tina Backen Spezial.  Originaalist ei jäänud kuigi palju alles. Ühelt poolt oli suhkrut palju kuid teiselt poolt olid ka kogused suured . Kuigi mul on suur plaat ja suur ahi siis selliste kogustega nagu retseptis antud olid poleks kõik plaadile mahtunud ega ka sinna jäänud ...
Koogi enda idee on aga hää ja emakeelsetes väljaannetes pole sarnase retsepti peale veel sattunud(mis muidugi ei välista et seda poleks kuskil juba).

pehme põhjaga mahlane purukook

Puru
50 gr hakitud mandleid(laaste)/pähkleid
135 gr  võid
235 jahu
110-120 gr suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
20 gr jahu lisaks

Hakitud pähklid röstida, või sulatada ja jahutada. 
 Kõik kokku segada  ja jahtuma panna külmkappi.

Kreem
100 ml piima
Ruf vaniljepudingu pulber (1 kotike)
400ml piima
80 gr suhkrut

500 ml piima ja suhkur keema ajada samal ajal ülejäänud piim ja vaniljepudingupulber segada. Viimane segada keeva piimaga ja lasta u 1 minut keeda(piisab tegelikult ka keema laskmisest). Panna jahtuma, segada aeg-ajalt kuni on leige.

Põhi
250 gr toasooja võid
200 gr suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
riivitud sidrunikoort
noa otsaga soola
4 muna
75 gr kartulijahu
250 gr jahu
3 triiki täis tl küpsetuspulbrit

0,5 l kirsi või ploomimoosi(midagi hapukat)

Või suhkruga vahustada, lisada sidrunikoor ja vaniljesuhkur ning ükshaaval vahustada juurde munad vaheldumisi tärklisega. Lisada küpsetuspulbriga segatud jahu ja segada kergelt ja kiiresti läbi. Tainas panna võiga märitud ja jahuga üle puistatud ahjuplaadile(suur plaat). Peale määrida moos.

Kreemi teine osa
150 gr hapukoort
3 muna

Hapukoor ja munad segada ning lisada vaniljepuding.

Vaniljepudingu mass valada moosile ja puistata peale külmkapis olnud puru(arvatavasti on üsna kõva, võib rahulikult hakkida mõne ümara teraga  noaga).
Küpsetada 200 kraadises ahjus u 40 minutit. Kook ahjupaadil jahtuda lasta ja lõgata lahti alles siis kui kook jahtunud on. Peale puistata tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...