Lehed

21 juuni, 2010

Keftedes

Üsna tuntud ja populaarsed lambalihast vardad mida on hea serveerida piparmündise jogurtiga.


keftedes

700 gr lambahakkliha või liha(siis peab töötlema peeneks ise)
1 keskmine sibul veerandikeks lõigatuna
4 petersellioksa
3-4 pisemat koriandrioksakest
6-10 suuremat piparmündilehte
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl meelepärast vürtsisegu(nt Gyros Hellas)
1 tl paprikapulbrit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
kaunistamiseks piparmünti
serveerimiseks pitaleiba

Mündikaste:
2 spl peenestatud piparmünti
8 spl maitsestamata jogurtit

Sibul , miparmünt, koriander ja petersell panna köögikombaini või saumiksriga kaasas oleva purustaja topsi ja töödelda peeneks.
Lisada hakkliha. Või kui kasutada alguses liha siis purustada esmalt liha ja siis ürdid(liha tuleb sel juhul enne ürte  välja võtta.
Purustatud ürtidele lisada koos hakklihaga vürtsid, sool ja pipar nig töödelda tihedaks kleepuvaks seguks. Valmis segu panna tunniks ajaks külmkappi.
Kastmeks sega kokku peenestatud piparmünt ja jogurt ning pane külma.
Vormi lihasegust pisikesed piklikud vorstikesed ja torka need metall või pambusvarraste otsa.
Küpseta vardaid 5-6 minutit, ükskord keerates.
Serveerida kohe koos kastmega, soovi korral paku juurde sooja pitaleiba.

retsept mugandatud kujul raamatust Klassikaline Kreeka köök.


Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...