Lehed

26 mai, 2010

Saunapirukas

Kevad on.
 Ja teadagi , kevadel- suvel pole mul eriti aega ja liiatigi veel nüüd kui suurema osa ajast olen tööl.
Ma ei saa öelda, et ma midagi ei tee aga enamasti ei jõua ma siia kirja panna.
Üritan aegviivitusega kirja panna neid retsepte mis mingil põhjusel melde jäänud on ja mida uuesti teeks.
Üks mõnus suutäis oli saunapirukas. Lihtne teha ja põhi oli super!

saunapirukas


põhjaks oli vaja:
1.3 dl kartulihelbeid
0.3 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
5.5 dl nisujahu
200 g võid
2 dl külma vett

täidis:
300 g hakkliha
200 g maisi
200 kuni 400 g šampinjone(sobivad ka metsaseened) 
väike purk kontsentreeritud tomatipastat
2 sl tšillikastet
0.5 tl musta pipart
20 tk viilutatud oliive

muna-piima segu:
1 dl piima
1 muna
0.3 tl soola
1 dl riivitud juustu

Valmistamine:

Sega kuivained, näpista hulka või. Lisa vesi, sega tainaks ja pane pooleks tunniks külma.
Pruunista pannil hakkliha ja seened, lisa muud täidiseained. Maitsesta.
Suru 3/4 tainast 27-30 cm läbimõõduga pirukavormi. Laota tainale täidis ja vala peale munapiim. Puista peale riivitud juust.
Küpseta 225-kraadises ahjus 30 minutit.

Lase veidi jahtuda. Sobib serveerida iseseisvalt või ka toorsalatiga.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...