30 mai, 2010

Hakklihatäidisega sai

Minu üks viimase aja küpsetisi on mugandatud ühest  Šveitsi  ajakirjast. Pean küll tõdema, et ei teinud 1:1 aga usun, et ei kaotanud eriti palju ... ja välimuselt oli päris samasugune :)
Kui ajakirjas oli soovitus serveerida salatiga või värskete köögiviljadega  või hoopis eelroaks siis ise viimast soovitust anda ei julgeks ...  liiga toitev oli.


sai hakklihatäidisega

Vaja läks :
300 gr jahu
1 tl soola
21 gr purustatud pärmi (st  segasin väga vähese suhkruga)
1,8 dl vett
2spl õli

täidise jaoks:
300 gr hakkliha (võib rahulikult ka 500 gr olla)
õli või võid
1 spl jahu
soola
värskelt jahvatatud pipart
paprikapulbrit
1 hakitud sibul
1 küüslauguküüs
60 gr porrut, õhukesteks rõngasteks lõigatuna
väike purk tomatipastat(u 1-2 spl)
2 dl puljongit
100 gr kodujuustu
100 gr Gryère  AOC, riivituna(aga sobib ka mõni teine tugevama maitsega)
1 punt murulauku peeneks lõigatuna
1/2 punti peterselli peenks hakituna

Pärmitaigen valmistada - jahu soolaga segada, pärm vähese (osaga) vedelikust segada. Jahule lisada vedelik ja õli ning elastseks taignaks sõtkuda. Viimast on hea teha mikseri taignakonksudega. Tainal lasta kerkida kahekordseks.

Täidise tegemine- hakkliha praadida rasvainega, lisada jahu ja segada ning lasta jahul pruunistuda koos lihaga veidi.Maitsestada. Hakkliha pannilt ära võtta ja vähese rasvainega sibul küüslauk ja porru praadida, lisadatomatipasta ja praadida lühidalt läbi. Lisada puljong ja hakkliha ning 5 minutit kaaneta keeda lasta kuni vedelik ära keenud on. Täidis jahtuda lasta ja lisada juustud ja maitseroheline.

Tainas jahuga kaetud laual u 40x35 ruuduks rullida ja täidisega katta, servadest 1,5 cm vabaks jättes. Rulli keerata ja terava noaga rull pooleks lõigata. Kaks rulli spiraali keerata ja küpsetuspaberiga vooderdatud vormi(u 28cm) panna. Kaetuna veel 30-45 minutit kerkida lasta.
Kerkinud sai pealt lahtiklopitud munaga määrida ja 180 kraadises ahus alumisel siinil 50-55 minutit küpsetada.


Minu täiendused- muudatused:
* kasutasin tw pärmitaigna retsepti mis on põhimõtteliselt sama
*hakklihale ei lisanud jahu ja veega osa jätsin ära st tomatipasta ja sibulad  lisasin hakklihale ning praadisin koos
* kasutasin 30 cm vormi
*küpsetasin u 35-40 minutit ja oli täiesti küps.


1 kommentaar:

vahterliina ütles ...

ma juba namis vaatasin, et väga vinge. ja eestlaslik peale selle:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...