12 aprill, 2010

Kevad


vesi Keila ääres

Ma olen veel olemas ... ei olegi veega ära uhutud.
Meie aed on enamuses lumest vaba, suuremat vett pole meil ka aias olnud kuigi hanged olid parimatel aegadel üle minu pea :)
Mullast pistavad ninasid välja rabarberid, hapuoblikas, küüslauk, murulauk, estragon. Oma eluvaimu on näidanud ka rosmariin. Hästi suured pungad olid täna õhtul mustsõstral. Esimesi lehti saab nurmenukkudelt(lillepeenrast).
Lilledest on pikaks sirgunud lumikellukesed(või olid nad märtsikellukesed), krookused hakkavad vaikselt õisi avama, tulbid on imepisikesed.
Tahaks öelda, et linnud laulavad ja et see on ilus ... aga seda on kuidagi palju ja alati kui välja lähen või akna avan , nii et vahel tundub linnulaul juba pealetükkiva kädistamisena ..
Vahtramahl on ammu lõppenud ja kask annab juba nädalajagu mahla ... mõnus on see kevad!

Siin üritan ma nüüd aeg-ajalt jälle midagi kirja panna. See peaaegu kuu kui siin vaikus oli ei olnud vaikus minu köögis vaid ajanappus arvuti juurde sattudes.
Üsna palju on kogunenud pilte mida tahaks siia ka kirja panna.

4 kommentaari:

Ragne ütles ...

Ilusat kevade algust Sulle:)

Pille ütles ...

Kiilike, kas estragon on Sul tugev taim? Mõtlen siin, kas panna seemnest või otsida taim kuskilt ;)
Igatahes ilusat kevadet Sulle!

Mari-Liis ütles ...

Kui tore kevadise aia kirjeldus. Kohe selline mõnus ootusärev meeleolu tuleb lugedes: rabarber, murulauk, hapuoblikas...
Mul oli ka lume alt sulanud aiamaal (kui mu pisikest ürdilapikest nii saab nimetada) juba näha murulauku, peterselli, münti, salveid. Siis tuli vesi peale ja ma ei teagi, mis neist sai:( Eks nädalavahetusel nüüd näen.

Anneli ütles ...

Tähh Ragne! Sulle ja kõigile teistelegi ilusat kevadet ja aias müttamist!

Pille - seemnest ei tasu panna(taime suurus ei ole määrav vaid midagi muud - küsi/meenuta seda mulle milalgi uuesti). Me ostsime eelmisel aastal Luige laadalt potiga taime. Värskelt kasutamiseks oli piisavalt aga talvel kasutasin Piprapoest ostetud Hela(oli vist) estragoni(super hea lõhn ja maitse!) Enamikes aiaärides on müügil taimed aga ...

Tänane avastus - ka leeskputk on ajanud pisikesed otsad mullast välja ja õues olnud rosmariin on elus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...