06 veebruar, 2010

Pisikesed kartulipirukad

Kui mõned postitused tagasi olin salatite lainel siis nüüd on käsil pirukad - täpsemini öeldes küll lehttainaga tehtud pirukad.
Neid on lihtne teha, täidised enamasti kiired ja kerged ning maitsvad. Ka lehttaina saab poest kiiresti kätte. Siinkohal vaikime sellest, et lehttainas ei ole kasulik, lisaks on seal igasuguseid mittevajalikke koostisaineid ja üleüldse on see üks ääretult rasvane küpsetis mida üks terve mõistusega inimene ei söö, eksju.
Seekord tahan öelda aitähh nami-nami retseptikogule kust leidsin kolm head retsepti. Esimene siis kartulipirukad.


pisikesed kartulipirukad

Kogustega on selline asi, et neid pole võimalik anda kuna kokku tegin neljad erinevad pirukad ja tainast oli 2 kg. Või ehk siiski .. 2 plaati Härmavilja pärmi-lehttainast(500 gr), keedetud kartuleid (u 0,5 kg - aga võin ka eksida, hinnang silma ja mälu järgi),soola, pipart, õli, riivitud juustu u 1/2 katki tambitud kartulikogusest :).
Tainaplaadid rullisin õhemaks, poole pikemaks ja lõikasin pikuti pooleks , täidise segasin korralikult läbi ja jaotasin neljaks. Täidise venitasin piki tainast, surusin servad kokku ja keerasin ühenduskoha allapoole ning lõikasin u 1,5 cm paksused tükid, panin plaadile ja pintseldasin piimaga. Küpsetasin 220 kraadi juures u 12 minutit - kuni nägid ilusad välja(oh tean, et pole just kõige parem väljend aga no väljanägemine peab siiski hea olema).

ps. retsept läheb kordamisele, sest kerge teha ja maitseb suurepäraselt.

 

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Oi, mul tuli nüüd jälle isu peale :) Need olid mul Edinburghis elades tõelised lemmikud, sõbranna Galina (kellelt retsept pärit) tegi neid igale üritusele kaasa - nii popid olid.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...