Lehed

10 jaanuar, 2010

Riisi -kohupiimavorm kirsikisselliga

Seekordne lihtne magustoit sai kiirelt järgi proovitud ja seda tänu nami-nami kooskokkamisele  nr23 riisidesserdid ja magusad küpsetised. Retsept on pärit Selveri nädala magustoidu soovitustest, kuid minu poolt muudetud.

riisi-kohupiimavorm kirsikisselliga

Vaja läks:
 1 dl pudruriisi
5 dl vett
1 dl piima
1 dl rosinaid
1 dl suhkrut
200 gr kohupiima
3 muna
2 tl vanillisuhkrut
1 dl hapukoort

Keeta veest, piimast, osast suhkrust ja riisist pudru. Mõnusalt paks, nii et vesine ei oleks. Lasta jahtuda mõnda aega. Lisada rosinad, hapukoor, kohupiim ja enamiku suhkruga vahustatud munad. Segada hoolikalt aga mitte liiga palju ja panna võitatud vormi ning küpsetada 200 kraadises ahjus u 30 minutit või kuni pealt on kuldne.
Serveerida oma meelepärase kisselliga. Hapukas kirsikissell sobis suurepäraselt.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...