Lehed

25 jaanuar, 2010

Lambaliharull ahjukartulitega

Rulli keeratud liha on olnud mõtetes juba mõnda aega aga kohe kuidagi ei jõua selleni või üritan lihtsalt kergemini toime tulla. Seekord sai kõik õigel ajal kappi valmis varutud ja ka aega tundus piisavalt olevat  ... nii et ühtki asjalikku põhjust mitte tegemiseks enam ei leidnud.
Soolastoidu tegemisel on kogustega selline kahtlane asi - kõik sõltub lihatükist ja käest(kõhutundest).

lambaliharull ahjukartulitega

Rulli tegemiseks olid olemas:
veidi üle 500 gr lamba kõhuääre tükk
u 500 gr veisehakkliha
veidi punast ja kollast paprikat(kasutasin suvel kasvatatud ja külmutuses olnud paprikaid), u 0,5dl
 hakitud rohelist sibulat 2 spl
mugulsibulat
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
küüslauku
vastavalt maitseaineriiulile veel:
punet
basiilikut
estragoni(meie jaoks estragon=lambaliha aga mitte kõigile ei maitse see taim)

täidis lamba kõhuäärel

Hakkliha maitsestasin soola, pipra,sibulate ja paprikakuubikutega ning jätsin seisma u 1h. Kõhuäärelt ei eemaldanud kogu rasva aga vaatasin, et kelme tükke ei jääks(muidu võib pärast sitke olla). Vasardasin kergelt ja puistasin peale punet, basiilikut, estragoni ja küüslaugu viile. Katsin hakklihaga ja keerasin rulli. Rulli sidusin kinni nöörga(majapidamisnöör, võib kasutada ka klambreid, vist). Lasin rullil paar tundi kaetuna seista ahjuvormis enne kui küpsema panin.
Küpsetasin 180 kraadises ahjus koos ahjukartulitega peaaegu 3 h, fooliumi all. Õige veidi lisasin ka vett vormi, u 1 dl.  Aeg oli rohkem kui piisav, rull lihtsalt sulas suus.


ps. see toit läheb kordamisele, lauas oli kuulda vaikset rahulolevat mõminat :)

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...