08 november, 2009

Trühvlitort

Jätkan lapsepõlvelemmikute tegemist ..
Seekord minu teine lemmik ja pean vist mainima , et pole kuskil mujal seda torti saanud kuigi arvatavasti tehti ja tehakse seda ka mandril .

Siinkohal aitähh Terjele ja Merlele !



Koostisained:
munad
jahu
kartulijahu
suhkur
küpsetuspulber
tuhksuhkur
kakao
või
vesi
kohvi
rumm( võib ka konjak või essents olla)

.. ja hulgi kannatust ja kindlat meelt :D

Tegemine siis järgmine:
- biskviit 4 munast 22cm vormis
-võikreem 200 gr võist, lisandina kakao ja maitsestatud rummiga(võib ka konjakiga), käib kihtide vahel ja kaetakse kogu tort
-biskviit immutatud kohviga(suhkrut võib lisada aga pole vajalik, võib olla tehtud lahustuvast kohvist)
- puru veest(alustuseks u 1 tl), kakaost (u 2 kuhjaga tl) ja tuhksuhkrust (u 3-4 tl kuhjaga).  Kogused on käe-silma järgi ja vägagi orienteeruvad. Vett tuleb ettevaatusega juurde panna, pigem vähem kui palju.

See on siis vana hea trühvlitort.
Moosi lisandiks ei tasu panna, sest siis ei ole see enam see vana hea vaid midagi uut (ja maitse muutub teiseks).
Trühvlipuru tehakse veega mitte sulatatud võiga ja näppude vahel mitte  nt küüslaugupressist läbi surudes.  Õiges vahekorras kõikke pannes saab ilusa peeneteralise puru.
Olen see imelik kes eelistab pigem vähe kui palju kaunistatud torti - seega piisab mõnest lihtsast õiest vms.

Toredat küpsetamist (ja taasavastamist) !



2 kommentaari:

kardemon ütles ...

mul on retsept, kus trühvlitordi kreemi sisse käib ka konjakit. aga tõepoolest hästi maitsev tort! ning isegi kui tehakse kuskil siin mandril seda veel, siis kindlasti on kodune variant võikreemiga maitsvam kui poes margariiniga.

Anneli ütles ...

Jah, võikreemis on kas konjak või rumm .Parandasin vea ära.
Minul oli rumm aga imevähe. Selle õige maitse tordile annab ikkagi kreem ja pealmine puru.
Kusjuures ei ole enam poe oma aastaid saanud aga see kodune oli täpselt sama maitsega mis lapsepõlves sõin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...