04 oktoober, 2009

Toorjuustu-õunakook mee kattega

Olen sel sügisel teinud üsna vähe kooke õuntega, rohkem on olnud ploomid küpsetistes.
Tahtsin seekord midagi jälle õuntest ja kuna toorjuust tuleb ka ära kasutada siis tuligi välja selline kook.
Hea oli, mõnusalt mahlane ja hapukas.

toorjuustu- õunakook mee kattega
Tainas:
100 gr võid
2 1/2 dl jahu
1 muna
Jahu ja muna näppida ühtlaseks puruks ja lisada muna, töödelda kiiresti siledaks tainapalliks.
Täidis:
500 gr toorjuustu
200 gr maitsestamata kohupiima
4 muna
1 dl suhkrut
paar spl hapukoort
Kõik kokku segada .
6 suuremat õuna, südamikud eemaldatud ja lõigatud u 0,5 cm paksusteks viiludeks.
Tainas suruda vormi põhja ja servadele. Katta poolte õunaviiludega ja peale toorjuustumass, katta ülejäänud õunaviiludega.
Küpsetada 175 kraadises ahjus 40 minutit.
Niristada u 2 spl vedelat mett koogile ja lasta hetk sulada/pehmeneda ning siis pintsliga kook üle pintseldada nii et kõik läigiks. Panna tagasi ahju u 10 minutiks(võiks kasutada pöördõhku ja temperatuuri 200).

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...