25 oktoober, 2009

Pirnikook

Nende postitustega läheb siin nüüd tihedaks aga pean lihtsalt tehtud pildid ja retseptid kirja panema, sest muidu ununevad .




See kook on natuke teistmoodi ...
Parem on kui saab mõned tunnid seista enne lahtilõikamist.

Põhi
200 gr jahu
2 tl küpsetuspulbrit
100 gr võid
130 gr suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 muna
4 spl piima

3 keskmist  pirni

Kõik peale pirnide ühtlaseks tainaks segada(nt köögikombainiga). Pirnid koorida, südamed eemaldada ja tükeldada-viilutada .
Võiga määritud vormi panna tainas ja pirnitükid vajutada kergelt tainasse. Küpsetada 170 kraadises pöördõhuga ahjus 20 minutit(180 ilma pöördõhuta).

Kate
2 muna 
50 gr suhkrut
250 ml(280 gr)  hapukoort

Muna suhkruga tihedaks heledaks vahuks vahustada, lisada hapukoor ja korralikult läbi segada ning panna koogile ning veel 25 minutit küpsetada. Vajadusel katta fooliumiga vorm  - mina seda ei teinud.



Kasutatud vorm oli läbimõõduga 26 cm.
Kui millagi jälle tegemiseni jõuan siis teen katet toppeltkoguse ja lisan veidi inverit koogile.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Praegu see kook ahjus.. kohe näeb tulemust :D
Sul tundub väga kihvt blogi olema :)
Jõudu ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...