Lehed

19 september, 2009

Ploomine krõbedik

Lihtne, kerge teha ja valmib päris kiiresti.
Koguste andmisega tekib probleem .. ei mõõda ega kaalu kunagi, kõik käib silma -tunde järgi.
ploomikrõbedik
Vaja läks seekord:
3-4 ploomi igasse vormi
u tassitäis kaerahelbeid(kasutasin kiirkaerahelbeid seekord)
u 0,75 - 1 dl suhkrut
sulatamata võid 25 -50 gr
1 spl amaretot igasse vormi ploomide peale (lastele tehes ei tasuks seda siiski panna)
Vormid määrin võiga, eemaldan kivid ja tükedan ploomid sektoritena vormidesse, puistan peale suhkrut.
Kaerahelbed , suhkru ja või näpin sõrmedega teraliseks või kuni tunnen, et enam ei ole või tükikesi ja hakkavad tekkima kaerahelbe-suhkru-võitükid.
Puru jaotan vormidesse ja panen eelsoojendatud 200 kraadisesse ahju u 20 minutiks vormid. Tasub siiski jälgida vormides oleva kaerahelveste värvi . Võtan välja kui muutuvad pealt kuldseks.

jäätisega ploomikrõbedik
Serveerin enamasti jäätisega.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...