15 september, 2009

Focaccia

Kerge, lihtne ja kiiresti otsa saav (valge) leib. Sobis üsna hästi bolognese kastme ja spagettidega, meeldis lastele.
foccaccia roheliste oliividega
Koostisained:
30 gr pärmi
250 ml käesooja vett (e 1 tass)
1/2 tl suhkrut
1 tl soola
3-3 1/2 tassi jahu( u 500 gr)
Soe vesi segada pärmi ja suhkruga ning lasta mullitama hakata, lisada soolaga segatud jahule ja segada- sõtkuda 8-10 minutit kuni tainas on pehme ja vetruv. Lasta seista 30 minutit või kuni on kerkinud kahekordseks.
Võta suur ahjupann ja määri u 1 spl õliga. Kerkinud pärmitainas sõtku kergelt läbi(3-4 minutit) ja suru õlitatud pannile 0,5 cm paksuse kihina. Kata riidega ja lase kerkida u 30 -40 minutit.
Enne küpsetamist suru focaccia tainale lohud sõrmedega, määri õliga ja puista peale soolahelbeid ning soovi korral suru kergelt tainasse oliive.
Küpseta 200 kraadises ahjus 25-30 minutit(ahi ikka eelsoojendatud).

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...