19 august, 2009

Pilvikurull



Seekordne õhtusöök sai seline nagu ta just sai tänu minu sügisesele haigusele - korilus sellel nimeks.

Ja ei tasu öelda, et pole haigus - on ikka küll.

Mõte sellele, et aia taga on seened paneb mind saapaid jalga tõmbama ja taskunuga otsima ....

Oh, ja mis siis veel kui ma kuidagi suudan ennast taltsutada ning siis näen kuidas naabri teeotsas peatub auto ja mööda teed marsivad seenelised korvid käes metsa poole ....... muidugi ma lähen ka aia taha ... oma metsast seeni korjama :)


Seekordsed seened on veidi eemalt metsast ... tahtsin täna pohli veidi korjata .. tagasi tulin ämbritäie pilvikutega ja väikese hunniku männiriisikatega, noh- jah pohli ja mustikaid oli ka. Viimased oli eriti suured - meenutasid neid kultuurmustikaid juba.

Vaja läks:

5 muna
5 dl piima
0,5 dl tärklist
1 dl jahu
punet
tüümiani
sidrunipipart
1 küüslauguküüs riivitult
soola
Kõik kokku segada ja jätta seisma seniks seeni ette valmistad.

Täidiseks:

300 värskeid(200 kuumutatud ) pilvikuid tükeldatult- kas enne keeta või mitte on juba harjumus ja kogemus.
2 sibulat hakitult
õli veidi praadimiseks
soola
chillit
murulauku
riivitud juustu

Seened ja sibulat praadida, maitsestada soola ja chilliga.


Küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile valada tainas, peale puistata praetud seene-sibulasegu,hakitud murulauk ja riivitud juust. Küpsetada eelsoojendatud 200 kraadises ahjus 25-30 minutit .

Serveerida salatiga - meil oli lisandiks tomativiilud ja omatehtud pohla -seemneleib võiga. Sobis vägagi hästi.

Ps. magustoiduks oli pohla-õuna mannavaht. Seega korilus oli olulisel kohal meie tänasel õhtusöögil :)


Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...