Lehed

15 august, 2009

Mustsõstra-vaniljepudingu tartalet

Suve lõpu - sügise alguse küpsetistes tahan kasutada vaniljepudingut.
Eriti meeldib puding õunakooke tehes aga ka marjad, kirsid, ploomid sobivad suurepäraselt.
Vaniljepudingu pehme- kreemine tekstuur ja kergelt hapukad marjad, õunad või ploomid on midagi mis paneb mind pealelõunast kohvi tegema ... ainult iseendale.
Põhja tegemisel kasutan enamasti ühte ainsamat retsepti ..


Põhja jaoks vaja:
2 1/2 dl jahu
100 gr võid
1 muna
noa otsaga vanillisuhkrut
Täidiseks vaniljepudingut u 1 l(teen ise ja Ruf pudingu pulbrist), laual/kapis olevaid marju, ploome või õunu.

Põhja jaoks ained taignaks segada, võiga määritud tartaletivormi põhja ja servadele suruda taigen ja täita vaniljepudinguga peaaegu servani. Marjad puistata pudingule ja rapudada veidi suhkrut peale, õunte või ploomidega tehes suruda tükid kergelt pudingu sisse. Küpsetada 200 kraadises ahjus kuni taigna serv muutub kuldseks .


Kaunistada võib tuhksuhkruga üle puistates, serveerida kui on jahtunud (marjad võivad muidu liiga kuumad veel olla ja puding pehme liialt).


Nendest kogustest peaks saama 6 tartaletti teha(vormi läbimõõt 8-10 cm).






1 kommentaar:

Ragne ütles ...

ohhhh....tõeline kaunitar kookide seas:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...