Lehed

03 august, 2009

Hakklihavorm fetaga


Lihtne, kerge teha ja maitselt huvitav.
Ja mis eriti hea, lisandiks on parim kurgisalat jogurti või hapukoorega - rohkemaks vajadust ei ole.
Meie peres tuleb see vorm kindlasti kordamisele.


Vaja on:

riisi 100 ml (keetmata)
vett ja soola riisi keetmiseks - sõltub millist riisi kasutada aga nt Müllers Mühle riisi puhul on suhe 1:2
hakkliha 500 gr
1 muna
100 ml piima
soola veidi maitseks
värskelt jahvatatud musta pipart veidi


Täidis:

2pl hakitud peterselli
(2 spl värske estragoni , tüümiani ja majorani segu - mõne neist võib ju ära jätta või asendada endale sobivaga)
2 küüslauguküünt hakitult
1 sibul hakitult
200 -250 gr fetat(hädapärast sobib ka fetaki)

Salat(üldse mitte küüslaugune ):
kurk,maitsestamata jogurt ja hakitud küüslauguküüs(selline keskmine)


Riis keeta, hakkliha muna-piima ning soola-pipraga segada, viimasena lisada keedetud riis.
Hakitud petersell ja muud maitsetaimed, sibul ja küüslauk segada tükeldatud fetaga.
Hakkliha-riisimass kihiti feta seguga vormi ja küpsema ahju 200 kraadi juurde 60 minutiks. Kui hakkab pealt liiga tumedaks muutuma katta fooliumiga(minul ei läinud vaja aga ..)

PS. hakkilha olgu kõige alumine ja kõige pealmine kiht. Vorm tasub kindlasti rasvainega määrida kui ei kasutata silikoonvormi



Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...