21 juuni, 2009

Kirsi-šokolaadikeeks

Midagi head, midagi šokolaadist, midagi kergelt hapukat - seda kõike on selles keeksis.
Leigena oli väga hea aga tahaks teada kuidas järgmisel päeval maitseb .... seekord seda teada ei saa .... otsas on juba.

šokolaadi-kirsikeeks I


Vaja läheb:

150 gr võid või margariini

125 gr suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

1/2 pudelikest rummi essentsi

3 muna

150 gr jahu

1 tl küpsetuspulbrit

80 gr hakitud šokolaadi(võiks olla 70% kakaosisaldusega)

30 gr hakitud mandleid

350-375 kivideta kirsse(nõrutatud kompotikirsse)

Margariin/või suhkrute ja rummi essentsiga vahustada, lisada ükshaaval munad ja vahustada ühtlaseks massiks(kas mikseriga või köögikombainiga). Lisada küpsetuspulbriga segatud jahu siis hakitud šokolaad ja mandlid ning viimasena kirsid. Tainas panna võiga määritud vormi(maht võiks olla 1 liiter) ja küpsetada 160 kraadises pöördõhuga ahjus u 50 minutit(enne välja võtmist kontrollida pika teraga noaga et seest küps on - võiks juba teha 40 minuti möödudes). Vajadusel katta vorm fooliumiga - tegin seda, sest 40 minuti möödudes oli tw keeksivormis küpsetades seest täitsa vedel . Küpsetasin u 1h 10 minutit . Kahtlustan, et mu ahi ei taha just kõige paremini enam temperatuure näidata :(


šokolaadi-kirsikeeks

Nüüd on tehtud veel üks katsetus sellest keeksist.

Esmalt jätsin ära mandlid ja panin sama koguse jahu mandlite asemel. Samas vahustasin seekord või ja suhkru käsimikseriga(eelmine kord köögikombainis) - vaht sai kreemisem ja mõnusam ehk viimane tegemisviis on parem. Kirsse panin veidi vähem aga šokolaadi veidi rohkem. Maitse oli veidi kuivem aga šokolaadisem. Šokolaad on sama maitsega ka peale küpsetamist( kasutasin 70% kakaosisaldusega ja see oli üsnagi mõru keeksis).

Küpsetusajast: esimesed 45 minutit oli seekord 180 kraadiga ahjus siis katsin fooliumiga ja oli veel 25 minutit ahjus. Nii sai seest küpseks - kasutasin TW silikoonist keeksivormi . Metallvormiga võivad ajad siiski erineda.

Veelkord saan kinnitada, et meil jõuab see keeks teinekordki kohvi või tee kõrvale.

3 kommentaari:

Aivilii ütles ...

Tundub ülimaitsev ja mahlane keeks, peab järele proovima!!

Unknown ütles ...

Kas 80 g sokolaadi pole mitte vähe.. Kas se jäi seets tume või oli selline helepruun?

Anneli ütles ...

Ei ole 80gr vähe, originaalis oli 50gr. Samas olen 100gr ka teinud - siis oli tumeda šokolaadi maitse selgelt eristuv ja liiga domineeriv.
Kui sokolaad noaga hakkida u 3(4)-4mm tükkideks ja segada viimasena tainasse siis ei sula see laiali ja keeks jääb seest valge pruunide tükikestega.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...