Lehed

26 märts, 2009

Läätsesupp



Selle supi iseloomustamiseks on vist kõige täpsemad sõnad lihtne, kiire ja maitsev.
Seda suppi teen vist liigagi tihti aga retsepti kirja panemiseni pole veel jõudnud .

Algne retsept on võetud punaste läätsede pakilt. Kuid kogused- vahekorrad on muutva suurusega ehk kõik käib tunde ja külmkapi järgi ...


umbes-täpselt teen nii:

1/3 pakki punaseid läätsi
u 1/2-3/4l vett
puljongipulbrit(vastavalt oma soovile - minul veiseliha oma)
purustatud tomateid 200 ml (tetra) pakk
1/2- 1 punane paprika(sõltub suurusest)
peotäis külmutatud/värsket tükeldatud suvikõrvitsat(minul kollane ja sügavkülmast :) )
2-4 küünt küüslauku
soovi korral sibulat

Sibula ja küüslaugu hakin,sama ka paprikaga. Panen poti põhja õli, kuumutan sibula klaasjaks, lisan küüslaugu ja paprika ning kuumutan neid mõne minuti. Lisan suvikõrvitsa ja ootan kuni õli temperatuur uuesti tõuseb st uuesti praadima hakkab ja siis lisan läätsed. Segan põhjalikult, nii et läätsed värvi muudavad(tumedamaks muutuvad). Valan peale vee ja lasen keema tõusta, lisan puljongipulbri veidi hiljem purustatud tomatid koos vedelikuga. Lasen madalal kuumusel keeda kuni läätsed lagunema hakkavad.










Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...