03 jaanuar, 2009

Kohupiima- martsipanitort



Meie väikese neiu teiseks sünnipäevaks tegin ühe ääretult lihtsa aga vägagi maitsva tordi.

See on vaba tõlgendus printsessitordist ... ja idee on võetud siit




Tegin biskviidi 8 munast
vahele läks peaaegu 0,5l maasikatoormoosi
0,5kg kohupiima ja 200 ml vahukoort biskviidi kihtide(3 kihiks lõigatud tordipõhi) vahele
katteks martsipani alla veel 400 gr kohupiima(2 pakki) ja u 150 ml vahukoort
martsipani oli 330 gr

Küpsetasin 26cm lahtikäivas koogivormis aga võib ka 28cm vormis.
Jahutasin biskviidi ja lõikasin 3 kihiks.
määrisin maasikatoormoosi niipalju et kaetud oli ja katsin osa kohupiimaga, teine osa läks järgmise kihi peale , katsin viimase biskviidiga. Segasin katteks mõelud kohupiima vahukoorega ja vahustasin tugevaks kreemiks ning katsin küljed ja pealt ning panin jahedasse kuni katsin martsipaniga st 1-2 tundi enne serveerimist.
Kui tort mahla või piima-vanilli seguga immutada siis peaks piisama ka ainult vahukoorega katmisest. Ja nii püsiks tort kauem ilus st saaks veel paar tundi varem viimistleda/ kaunistada.


Järgmine sarnane tort jõuab blogisse jaanuari alguses 2010.

4 kommentaari:

MARDIKAS ütles ...

Kui nunnu tort!!!

Kritukas ütles ...

Millega sa värvisid martsipani?

Anneli ütles ...

Toiduvärviga.
Aga selgituseks - tegelikkuses ei olnud see martsipan nii erk. Kate oli veidi tumedam kui roosiõied ja kohe kindlasti mitte oranž vaid selline vanaroosa tooniga.
Ja veel, pilti pole kohe kuidagi töödeldud, sest pole jõudnud selleni :)

Anonüümne ütles ...

Kas oleks võimalik saada täielik retsept sellest koogist? Olen juba pikka aega plaaninud martsipanikooki teha ja see tundub kõige lähedasem sellele, mida olen oma peas ette kujutanud :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...