11 detsember, 2008

Astelpaju-keefirikook piparkoogipõhjal



Igalpool ja kõik teevad muudkui jõuluhõngulisi küpsetisi. Proovisin seekord kodus olemasolevatest toiduainetest külma koogi kokku panna(niiväga tahaks öeldaa, et kokku keerata :) ).

Kellele meeldib astelpaju sellele peaks ka see kook sobima, sest astelpaju jääb põhiliseks maitseks.





Koostisained olid(esimesed kaks on vägagi oletuslikud):

u 20 tähekujulist piparkooki
25-40 gr võid(toasooja)
400 ml keefiri
200 ml vahukoort
želatiini keefirisegu tarretamiseks
suhkrut niipalju, et keefirisegu magus saaks sest astelpaju oli vägagi hapu



250 ml astelpaju mahla
želatiini astelpajumahla tarretamiseks



Küpsised ja või lasin ühtseks pudiks saumikseri topsis ja surusin vormi põhja.

Paisutasin ja sulatasin želatiini , lisasin valmissegatud magusale keefiri-vahukooresegule, kallasin küpsisepõhjale ning panin külma.

Kui keefiri osa tundus parajalt kõva, sulatasin teise osa želatiinist ja segasin astelpajumahlaga.

Valasin ettevaatlikult keefiritarretisele ja lisasin terveid (külmutatud)astelpajumarju kattele ning panin külmkappi tagasi.

Kaunistasin kookoshelveste ja piparkookidega.



Järgmine kord teeks vähemalt 1 liitrist keefirist ja võib olla paneks suhkrut nii, et keefiri hapukus jääks aimatavaks.

4 kommentaari:

Tullia ütles ...

Väga tore kooslus.

Maarja ütles ...

see kook tundub igati tore olevat.

Anneli ütles ...

On tore ja maitseb ka hästi :) ... aga ise igatsen selliseid kõrgemaid kooke ja seepärast peaks keefiri(võib ka maitsestamata jogurti) osa suurendama. Kook välimuselt oli vägagi isuäratav.

Maarja ütles ...

ma hakkan seda homme tegema, kuigi zelatiin on minu jaoks raketiteadus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...