13 november, 2008

Värskekapsasupp lambalihaga



See on toit mida mäletan oma lapsepõlvest ja ei saaks öelda, et see mulle siis meeldis.

Aga nüüd see on päris hea supp. Selle tegemise lihtsus ja komponentide vähesus on need mis paneks teinekordki seda tegema(rääkimata maitsest).






Kasutasin supi tegemiseks ära selgroo ja tagakintsust välja võetud kondi - liha oli nende kontide külge pisiavalt jäänud(ülejäänud puhas liha läks sügavkülma ja leiab tee meie lauale talvel), lisaks 4-5 keskmist kartulit, 3 porgandit ja peaaegu terve keskmine kapsapea. Maitsestamiseks musta terapipart ja soola. Vett läks niipalju, et kondid kaetud oleks.
Supi keetmine nagu ikka kuigi jah, valasin esimese keeduvee ära, sest vahepeal nõudsid lapsed oma osa ja seetõttu ei jõudnud kogu vahtu ära korjata õigel ajal. Ajasin pestud kondid uue veega keema ja lisasin pipraterad ja sola ning keetsin edasi nii nagu seda tehakse.
Kui liha kondist lahti tulema hakkas võtsi kondid välja, panin lõigatud kapsa vedelikku(enne lasin vedeliku igaks juhuks läbi sõela, et kondikilde sisse ei jääks) ja keetsin kuni kapsas poolpehme oli, lisasin porganditükid ja veidi hiljem kartulikuubikud ning tükeldatud liha. Kontrollisin maitset ja lisasin veidi soola - seda oleks võinud ka veidi varem teha aga ...

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...