29 november, 2008

Šokolaadised cantuccid



Sirvides ajakirja Olive jäi silma üks retsept .... pilt oli mittemidagiütlev, ääretult lihtne, järgi tegema ei kutsunudki aga need valged mandlid tumedas tainas olid need mida eirata ei õnnestunud ... rääkimata sellest , et tegu oli ju cantuccini´dega :)

Kui varem olen sarnastest retseptidest kinni pidanud siis seekord muutsin veidi koguseid ja vahetasin mandlid metsapähklite vastu.




Retsept mida ise kasutasin oli siis järgmine:

200 gr jahu
40 gr kakaod(meie mark oleks igati sobilik)
150 gr tavalist suhkrut
60 gr tumedat šokolaadi hakitult
3/4 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
3 muna lahtiklopitult
2 tl vanillisuhkrut
100 gr röstitud metsapähkleid
kaunistuseks, sulatatult valget šokolaadi 100 gr.



Kuivained omavahel segada, lisada lahtiklopitud munad ja tainas pätsiks segada/köögikombainis mikserdada. Võtta kombainist välja ja pähklid tainasse sõtkuda.



Ahi 180 kraadini soojendada.

Valmis tainas 4 ühesuuruseks osaks jaotada. Rullida piklikud kangid läbimõõduga 2,5 cm ja u 25-30 cm pikad. Panna plaadile ja küpsetada ahjus 25 minutit.

Jahutada.

Võta sakiline nuga- leivalõikamise nuga on parim. Mida teravam nuga seda parem lõigata.

Lõigata 1-1,5 cm paksused viilud ja panna tagasi plaadile ning küpsetada eelkuumutatud ahjus veel 15 minutit.

Valge sokolaad sulatada ja piskese avaga mini-gripp kotist või tuutust niristada küpsistele kaunistused(nt sikk-sakid) - ise seda osa ei teinud, sest unustasin valge sokolaadi osta.




Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...