13 november, 2008

Lambaribi kahte moodi







Tänane õhtusöök oli midagi mida me alati hea meelega sööme ehk lambaliha. Mõtted liikusid kahte erinevat rada pidi - alati kindlapeale minek on maitsestada liha tüümiani, salvei ja rosmariiniga ja veidi kahtlasem on maitsestada millegi teravamaga nt küüslauguga või hoopis Santa Maria suitsumaitselise kastmega.








Seekord said osad ribid pandud salvei, tüümiani, estragoni ja rosmariiniga, lisaks sulatasin mett ja segasin sojakastet. Pintseldasin ribitükid ja puistasin peale kuivi ürte ning jätsin 1h maitsestuma .


Teise osa ribidest määrisin sisse selle suitsumaitselise kastme ja mee seguga, peale raputasin veidi jahvatatud ingverit ja mango pulbrit. Jätsin samuti maitsestuma.


Pistsin ahjuvormid ribidega ahju 230 kraadi juurde - lasin olla kuni lihale tekkis kerge"jume" ja keerasin temperatuuri 180 kraadi peale, hoidsin vorme selles kuumuses u 40 minutit ja siis katsin fooliumiga . Ah jaa, vahepeal keerasin tükkidel teise poole/külje et ka teine pool ilusama välimuse saaks. Kui foolium peal lasin veel 40 minutit olla - liha oli küps ja lõi kondi küljest lahti .

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...