Lehed

29 november, 2008

Kaste kanamaksast




Mõni aeg tagasi sai tehtud õhtusöögiks kanamaksa, idee tekkis Nami-Nami kokkame koos teemast. Tavaliselt, ja seda siis üsna tihti, on meil veisemaksast kaste. Kanamaks, lapsepõlvest tuttav maitse, oli seekord ometigi üsna harjumatu. Kõrvale pakkusin sooja salatit - algselt oli plaanis maksa koos porgandi, paprika, porru ja suvikõrvitsaga hautada aga köögiviljad nägid nii head välja, et ei suutnud neid maksaga kokku segada. Kaste oli paksendatud tumeda kastmepaksendajaga ja seepärast läbipaistev. Jahu maksakastmes teeb kaste tummiseks ja paksuks, kastmepaksendaja jätab aga kaste "kergeks" . Maitseaineteks olid sool ja värskelt jahvatatud must pipar.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...