11 oktoober, 2008

Kõrvitsasupp


Kõrvits on hea kui on marineeritud ja kui seda pakutakse verivorstide juurde või kasvõi hakklihapallide juurde .... aga kõrvitsast supp, kook ..... ei, aitähh, kindlasti meeldiv aga mitte minu maitsemeeltele. Selline oli minu arvamine kuni selle hetkeni kui sain valmis oma esimese kõrvitsasupi :)


Sirvisin erinevaid retsepte Nami- namis ja Chefkoch.de-s. Põhimõttelt olid kõik sarnased. Kogused said potti täpselt sellised mis hetkel kätte sattusid st kasutasin kahte väikest kõrvitsat(minid siis, kaal 800gr ),550 ml vett, puljongikuubikut veidi, muskaatpähklit,merevaiku(sulatatud juust). Serveerimiseks 2 viilu tükeldatud ja ahjus röstitud saiakuubikuid.


Tegemine ise ääretult lihtne. Puhastatud- tükeldatud kõrvits potti, vett peale niipalju et kergelt ära katab kõrvitsatükid. Soovitud maitseained(sool, muskaatpähkel,puljongikuubik vms) lisada ja keeta tükid pehmeks. Püreestada ja lisada merevaik. Segada kuni sulanud on. Serveerimisel lisada taldrikusse saiakuubikuid(seda uhkemat sõna ei taha kasutada) .
Selelst kogusest sai söönuks 4 inimest kellest 2 siis pisikesed "inimesehakatised"

4 kommentaari:

MARDIKAS ütles ...

Kas sa tegid sellest tavalisest eestimaisest körvitsast? Oleks huvitav teada.
Mina olen kasutanud Hokkaido ja Butternut körvitsat, aga olen kuulnud, et Eestis seda ei ole.

Anneli ütles ...

Tegin hoopis minikõrvitsast - sellisest mis kasvab u 400 gr raskuseks.Viljaliha on hästi tihe ja seemnete osa minimaalne, värvus tumedam kollane aga mitte oranž.Kasvasid need kõrvitsad oma aias:)
Üldiselt olen kõrvitsate osas algaja. Tean õlikõrvitsat,spagettikõrvitsat(kirjapilt võib vale olla, endale ei meeldinud) aga sellega see ka piirdub. Ise olen kasvatanud/eelistanud kasutada kõrvitsat mis oleks võimalikult oranž(lihtsalt värv on ilus).
Oma teadmatust üritan talve jooksul vähendada :)

qsti ütles ...

Väga mõnus supp! Mul oli parajasti Merevaik kanaga ja see sobis sinna täitsa hästi, küllaltki tugeva maitsega aga kõrvitsat ära ei tapnud.

Anneli ütles ...

Tore kui meeldis! Ise ostan koju varuks ilma lisanditeta. sest iial ei tea kas pistan pirukasse, lisan kalale või teen võileivatorti :)
Kusjuures minule meeldivad püreesuppide juures eriti need krutoonid(röstitud saiakuubikud) :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...