07 august, 2008

Õuna-kohupiimavorm*



Kõik ei tule välja nii nagu peab , mõni asi lihtsalt ei õnnestu mul kuigi teistel on sama küpsetis õnnestunud(sealjuures kahel erineval inimesel minu enda tutvusringkonnas). Seekord sai siis õunakoogist kohupiima-õunavorm :P . Retseptis muudatusi läbi ei viinud - ajasin lausa sõrmega järge retseptis aga ....


Maitse oli kohane kohupiimavormile aga mitte koogile. Esimese liigituse järgi teeks teinekordki aga teise liigituse puhul jättaks tegemata. Retsepti panen kirja nii, nagu ta raamatus "Õunakoogid" (100 rooga, lahja kohupiima-õunakook, lk 66) oli:




500 gr kohupiima
200 gr hapukoort(või maitsestamata jogurtit)
1 tl küsetuspulbrit
1 1/2 dl mannat
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 1/2 kaneeli
4 muna
500 gr õunu(võib ka rohkem olla)


  • kuumuta ahi 200 kraadini
  • Sega kohupiim ja hapukoor eelnevalt omavahel segatud kuivainetega. Lisa hulka munakollased ja jämeda riiviga riivitud õunad.Lõpuks tõsta hulka eraldi kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Maitse ja vajadusel lisa veel suhkrut(oleneb õunte hapukusest).
  • Vala tainas võiga määritud 26-28 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogvormi. Küpseta 200 kraadi juures 40 minutit.



Lisaks oli veel kirjutatud: vähese suhkruga lahja õunakook, ms ei sisalda ei jahu ega ekstra rasvaineid. Kook on mahlane ja maitsev ka põhjata, aga soovi korral valmista see purustatud Digestive´i küpsistest ja võist.



2 kommentaari:

Pille ütles ...

Kusjuures meie oleme seda mitu korda teinud - väga meeldib :) Mingit karamellikastet või vaniljekastet veel peale niristada - mõnus!! Kuigi jah, see on seal kuskil koogi ja vormi vahepeal :)

Anneli ütles ...

No nii nagu mul juba siin kirjas oli - mul oli täielikult õuntega kohupiimavorm. Maitse oli hea ja kordan seda tegu ka aga enam mitte kui koogitegu :). Kõrvale sobiks ja midagi magusat või siis mingi mahe kaste, äkki isegi kissell.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...