22 august, 2008

Tulipe jäätisepallidega

Ühele ääretult lihtsale asjale on antud uhke nimi. Tegemine lihtne aga vajab kiirust, sest muidu ei õnnestu vormida. Seekord retsept ajakirjast Köök ja Pille(Nami-nami) poolt mugandatud sõnastuses :), sest enda retsept läks jällegi jalutama ( aga omaenda retsept tahtiski veidi kohendamist jahu kogusega ja Köögi retseptis on see juba üsna õige :) )


Ja nii tehaksegi siis:
2 munavalget
100 g tuhksuhkrut
50 g sulatatud võid
40 g nisujahu

Vahusta munavalged kergelt tuhksuhkruga läbi, siis lisa sulatatud või ja jahu.
 Määri küpsetusplaat võiga, tõsta sinna lusikaga tainast ning silu-vormi lusikaga ümmarguseks õhukeseks kettaks.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 5 minutit, kuni tulipe servad on pruunikad, aga keskelt on tulipe veel hele.
Tõsta hästi kiiresti ahjupannilt nt tagurpidi pööratud pitsi või väikese klaasi peale jahtuma, vormides seda veidi 'kausikujuliseks' (ettevaatust! Esiteks on tulipe väga kuum, teiseks tuleb seda kõike teha kiiresti, sest jahtudes muutub tulipe rabedaks ja seda ei saa vormida.
 Sel juhul tasub ahjuplaat korraks uuesti ahju panna).
 Kuna tegutseda tuleb kiiresti, siis kõige mõistlikum on küpsetada korraga vaid mõned tulipe-küpsised/korvikesed.

2 kommentaari:

Eva P. ütles ...

Mm, mis vahva asi! Usun, et läheb ka järele proovimiseks!

Anneli ütles ...

need korvikesed on head selle poolest, et neid annab rohkem valmis teha ja kuivas ning jahedas hoides säilivad ka mõned päevad vähemalt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...